Tipsgrupp – doftfria produkter

Doftöverkänslighet
11 januari 2023
Hanne
Användare

Vill du också försöka vara såpass doftfri som möjligt, för egen eller annans skull? I denna grupp tipsar vi varandra om bra produkter utan tillsatta dofter.

11 januari 2023
Anonym
Okänd användare
*fetstil* _kursiv_
7 november 2018
Hanne
Användare

Doftfri hud- och hårvård Har inte testat själv men fick tips om denna sida. https://meramei.se/

Tycker deras tankar är himla bra. 🙂 https://meramei.se/var-story-och-varfor-du-ska-handla-har

5 november 2018
Helen32
Användare

Intressant undersökning. Åtta av tio kan tänka sig att välja oparfymerade varianter om alternativet finns står det. Tänker att ju mer vi lobbar för detta och visar på att det finns bra alternativ, desto fler borde vilja använda själva och olika tillverkare borde ju också sträva mer efter att möta dessa behov. https://astmaoallergiforbundet.se/nyheter/nu-pagar-parfymfria-veckan-2/

19 oktober 2018
Hanne
Användare
10 oktober 2018
Helen32
Användare

Hårtvätt utan doft Hela familjen kör med Änglamarks schampoo, funkar bra och snällt mot plånbok. https://www.coop.se/handla-online/varor/hygien/harvard/schampo/4938531-schampoo-normalt-har/

14 maj 2018
Kalle
Användare

Hur få bort doft från tvätt/sköljmedel?
Undrar om det är någon som kan hjälpa mig. Vid semesterresa tvättades våra kläder i parfymerat tvättmedel. Nu har jag kört två gånger i oparfymerat och de luktar väldigt starkt fortfarande. Finns det någon lösning på hur man kan få bort det?

23 april 2018
Hanne
Användare

Solkräm för barn
Tycker den här är bra för stranddagar. https://www.apotekhjartat.se/produkt/aco-sun-kids-lotion-spf-50-250-ml-9e3d6e4f/ Finns även en sprayvariant med sp 30 som jag smörjer med redan nu när vårsolen tittat fram. 🙂

3 april 2018
Tezz
Användare

Ett bra tips på tvättmedel är Oceans bastvättmedel som beställs från grangården. Det är drygt, parfymfritt och miljövänligt! Kan det bli bättre? 🙂

1 mars 2018
Kalle
Användare

Kräm nu i kylan
Fick tips på apoteket om att använda Eucerin Aquaphor soothing skin balm. Oparfymerad och innehåller inget vatten så funkar nu i kylan.

16 januari 2018
Hanne
Användare

Hårtråd 🙂
Senaste tillskottet för att fixa frillan doftfritt är Maria Nila mud wax, riktigt bra. Gillar också Apolivas styling powder. Tar gärna emot fler tips för fin frilla.

11 december 2017
Hanne
Användare

Lite tips inför jul och med tanke på blommor inne, från Astma- och Allergiförbundets hemsida:

Byt ut allergiframkallande julblommor som hyacint, amaryllis och julstjärna mot doftfria blommor med julkänsla. Exempel på sådana blommor är novemberkaktus, brudorkidé, azalea, rosenkalla, höstglöd, tuvvaktelbär, juvelblomma, ardisia, mistel, flamingoblomma, begonia eller papegojstjärt.
Om du inte kan tänka dig en jul utan amaryllis kan det för vissa räcka att ta bort ståndarna på amaryllisblommorna eftersom det är blommornas pollen många är allergiska mot.

14 november 2017
Kalle
Användare

Tycker att denna är bra att smörja händerna med nu när det börjar bli kallt ute. https://www.apotea.se/ccs-vrdande-handcreme-200-ml

9 november 2017
Hanne
Användare

Om du vill lära dig mer om doftöverkänslighet så finns det youtubeklipp som du hittar här i artikelflödet (sortera på doftöverkänslighet) om kemisk intolerans, i det begreppet ingår doftöverkänslighet/SHR. Här är första klippet. https://www.youtube.com/watch

6 november 2017
Hanne
Användare

Kitty tipsar! Då det är parfymfria veckan så tipsar Kitty Jutbring (som bloggar på Allergia.se) om doftfria produkter. http://www.allergia.se/utan-parfym-och-smink-mitt-i-mataffaren/ Och mer tips kommer.

3 november 2017
Hanne
Användare

Tänker inför jul, vilka blommor ska man undvika inne? Hyacinter tex doftar ju rätt starkt. Lästa att blåa doftar mest, vita minst. Så gärna tips på båda vilka som ska undvikas och vilka som funkar bra.

1 november 2017
dandelion
Användare

Apotea har ett doftfritt torrschampo som är jättebra (Apoliva Hair&Care Styling powder). Finns både för ljust o mörkt hår men eftersom Jag har blonderat hår som är på utväxt använder jag det ljusa.

1 november 2017
Lotten
Användare

Jag använder nästan aldrig sköljmedel men för kläder i tunna syntetmaterial tycker jag att det behövs för att ta bort den statiska elektriciteten som gör att tyget klistrar sig mot kroppen. För ett tag sedan tipsade en kompis om att det finns parfymfria sköljmedel – toppenbra!

31 oktober 2017
Yvonne
Användare

En fundering: dofter av halstabletter och Vick som man kan smörja bröstet med, är det också sånt som triggar igång reaktioner hos doftkänsliga.