Restaurang- och café-tips

Celiaki
Laktosintolerans
Matallergi
11 januari 2023
Kalle
Användare

Att äta ute kan vara extra utmanande då man själv eller den man ska ut och äta med har matallergi/överkänslighet mot mat. Här är tanken att vi kan tipsa varandra om bra ställen. Vi kan gärna skapa separata trådar för olika städer.

11 januari 2023
Anonym
Okänd användare
*fetstil* _kursiv_
23 november 2020
kureiji
Användare

Hej,
Jag vet att det är stora problem för alla med matallergier. Har hittat ganska många sidor på internet för de flesta allergier men har saknat en sida för alla som är allergisk mot nötter (alla sorter inklusive jordnötter). Har nu startat upp en sida som är under uppbyggnad och har adressen notfri.info.

Med sidan har jag en tanke om att samla t.ex. caféer, restauranger, butiker och produkter som är nötfria eller utan spår av nötter. Sidan kommer inte att gälla en specifik stad utan är rikstäckande över hela Sverige. Jag har även en del på sidan som jag tipsar om sidor för andra allergier.

Ni är välkomna att besöka sidan och framöver även tipsa om ställen / sidor för de som är allergiska mot innehåll i mat med mera.

11 oktober 2018
Helen32
Användare

Catering Sthlm Inte äta ute men inne. Vi använder oss av http://www.simonscatering.se/ när vi vill ha mat till vårt jobb (har många allergier att ta hänsyn till) och de levererar alltid god och kreativ mat trots en hel del begränsningar.

14 juni 2018
Hanne
Användare

Smultronställen för sommarutflykt, flera städer
Artikel som tipsar om smultronställen i bla Stockholm, Malmö, Västerås och Söderköping. https://www.allergia.se/allergimedvetna-smultronstallen-har-finns-de/

24 maj 2018
Gisela
Användare

Bästa glasstället i Malmö i min familjs tycke är Lilla Glassfabriken på Holmgatan 9. Väl uppmärkt glass, stort urval, tar gärna nya skopor om du säger till, öppna även nya paket. De säljer även förpackat i vissa affärer i Skåneområdet, kolla på deras hemsida.

http://lillaglassfabriken.se/

1 mars 2018
Hanne
Användare

Cafe/restaurang med verksamhet i flera städer
På Espressohouses hemsida har de en produktinformation/allergenguide där man kan kryssa i intoleranser/allergier för att se vad som funkar. Kanske inte heltäckande men du kan sedan klicka på varje produkt för att få veta exakt innehåll och ev spår av. https://espressohouse.com/produkter Kan ju vara skönt att kunna förbereda inför fika/lunchbesök.

7 februari 2018
Katarina
Användare

Bra ställen i Malmö!
Systrar och Bröder på Östra Rönneholmsvägen, nära Station Triangeln, har ett stort utbud av glutenfritt och bakar bröd, kakor och bullar utan laktos. Även goda cupcakes utan gluten, vetestärkelse, ägg, laktos, mjölkprotein och nötter.

5 februari 2018
John
Användare

På Gröna Lund har de en nötfri restaurang som är inarbetad under många år. Det är den stora restaurangen som ligger längst ner mot vattnet. Ett tips för dig som har allergi mot jordnötter eller nötter.

5 februari 2018
Kalle
Användare

Stockholm
Hittade ”Guiden till glutenfria Stockholm”, massa tips, exempelvis vart du hittar bra glutenfri pizza. https://thatsup.se/stockholm/guide/guiden-till-glutenfria-stockholm/

Fyll gärna på här med fler Stockholmstips. 🙂 El skapa nytt inlägg om det gäller annan stad.