Mat utan allt

Anafylaxi
Barn/ungdom
Celiaki
Eksem
Laktosintolerans
Matallergi
Resa
11 januari 2023
MatSara
Användare

Med ett barn med extremt många födoämnesallergier, framförallt mot dom vanligaste livsmedel i det svenska köket, ställs det en del krav på uppfinningsrikedom. Jag som moderator driver bloggen MatSara (www.matsara.se) med recept och tips för dig med allergi mot mjölk, ägg, spannmål, fisk, potatis, tapioka, soja och mycket mer. Det finns fortfarande oerhört mycket gott och näringsrikt att äta. Här kan både jag och andra tipsa och hjälpa till med ”mat utan allt” och även se över recept på sk. baskost https://matsara.se/vad-ar-baskost/

11 januari 2023
Anonym
Okänd användare
*fetstil* _kursiv_
6 januari 2020
tove johansson
Användare

Jag behöver akut råd. Jag vet inte vilket ämne och avsnitt jag ska skriva så att så många som möjligt ser och ger råd.
Jag har bott i Stockholm i 6 dagar. Redan den första kvällen började utslag i form av nypor. Varje dag mer och mer. Hela buken, sidorna, bröstet. Och allt fortsätter att spridas. Ljusa, rödaktiga hårnålar. Mer än dem, inga symtom.
Det har länge uteslutits från kosten för rå frukt och grönsaker. Nyligen slutade jag äta fisk, och jag utesluter fler och fler produkter. Men spridningen fortsätter. Jag har ytterligare 9 dagar här. Jag tror att det inte är nödvändigt att säga att resten är hopplöst bortskämda, det är uppenbart för alla.
Det finns en välkänd fråga ”vad man ska göra” och vilka möjliga sätt att utveckla sjukdomen. Är det värt risken och sitta längre (ändå är vilan inte billig) eller är hälsan dyrare?

Jag skulle vara mycket tacksam för alla åsikter och idéer.

8 maj 2019
Matkasse123
Användare

Hej alla allergiker!
Vi är fem elever som vill utveckla en matkasse som är anpassad till allergier och specialister. Konsumenter kan kombinera allergier som gluten, laktos, ägg och nötter till en unik allergi-kasse. Vi behöver göra en marknadsundersökning för att se om det finns efterfrågan.
Svara gärna! Det tar 5 min. https://docs.google.com/forms/d/1yYlhiilxaZ65IAn_mJAoqoTjfqQWO_oBD4VE5f_ssp4/edit

19 december 2018
Hanne
Användare

Allergias receptsök Kan tipsa om sökfunktionen hos Allergia (och alla deras recept då) där man kan välja båda vad man vill inkludera och exkludera. https://www.allergia.se/recept/

1 december 2018
Yvonne
Användare

Hur ofta har dina barn fått uppföljning och nya tester Sara? Har det gått bra att introducera nya livsmedel när de fått börja utvidga kosten eller håller de fast vid det de fått äta tidigare?

30 november 2018
Helen32
Användare

Hej Sara! Lussebullar utan mjölk och ägg, vilket är ditt bästa recept?

30 november 2018
Anonym
Okänd användare

Sveriges mest ätbara rätt I dessa rätter, framtagna av stjärnkocken Paul Svensson, har vi använt oss av livsmedel som så många som möjligt i Sverige tål. Och givetvis går de att anpassa efter behov och smak. https://allergismart.se/inkluderandematlagning

28 november 2018
Kalle
Användare

Hej! Tycker din blogg är super! Saffransambrosian du la ut i veckan ser himla god ut. Xhantangummi, vad är det, vilken funktion fyller det och vart handlar man?