Livet med multiallergi

Anafylaxi
Astma
Barn/ungdom
Celiaki
Doftöverkänslighet
Eksem
Laktosintolerans
Matallergi
Pälsdjursallergi
Rökning
Vård
19 april 2019
MatSara
Användare

Att leva med multiallergi är inte alltid så enkelt. Det ställer en hel del press både på vardagen, relationer och på förhållningssätt om livet i stort. Vi måste både avstå mycket av det som är självklara delar av vardagen för andra och vi måste ha ett risktänk och tänka anpassningar mest hela tiden. Man får ofta anstränga sig både för sitt och sina barns rättigheter och inte minst för att lyckas ge barnen en så ”vanlig” vardag som möjligt. Så, hur gör man?

19 april 2019
Anonym
Okänd användare
*fetstil* _kursiv_
1 december 2018
Yvonne
Användare

Ett dilemma är om man ska anpassa kosten för alla – eller enbart för den som just behöver det speciella…. Funderar på utanförskap men också ekonomi, då specialkosten är dyr, och tidsåtgång.

30 november 2018
Anonym
Okänd användare

Chatt om att leva med multiallergi i familjen Här kan ni läsa vilka frågor och svar som behandlades i tidigare chatt kring multiallergi. https://allergismart.se/chatt/sara-clarstedt-leva-med-multiallergi-i-familjen

28 november 2018
Helen32
Användare

Ja, hur gör man? Tycker det svåraste är när folk bagatelliserar i stil med ”jaha han är lite allergisk”. Jag vill ju att de ska förstå allvaret med min sons allergi samtidigt som jag inte vill avskräcka från lek och att han ska ses som udda. Hur pratar du med andra föräldrar om dina barns allergier?