Livet med multiallergi

Anafylaxi
Astma
Barn/ungdom
Celiaki
Doftöverkänslighet
Eksem
Laktosintolerans
Matallergi
Pälsdjursallergi
Rökning
Vård
11 januari 2023
MatSara
Användare

Att leva med multiallergi är inte alltid så enkelt. Det ställer en hel del press både på vardagen, relationer och på förhållningssätt om livet i stort. Vi måste både avstå mycket av det som är självklara delar av vardagen för andra och vi måste ha ett risktänk och tänka anpassningar mest hela tiden. Man får ofta anstränga sig både för sitt och sina barns rättigheter och inte minst för att lyckas ge barnen en så ”vanlig” vardag som möjligt. Så, hur gör man?

11 januari 2023
Anonym
Okänd användare
*fetstil* _kursiv_
26 mars 2022
Liz
Användare

Hej! Min son har multiallergi; pälsdjur, pollen, födoämnen och astma. Inte alltid lätt. Vi har nyligen köpt en begagnad husbil och var inte medvetna om att det har varit pälsdjur i den. Jag har skrubbat och städat plus tvättat allt som går att tvätta. Vet någon om det finns något sätt att pälsdjursanera eller ska vi helt enkelt ge upp och sälja?

8 maj 2019
Matkasse123
Användare

Hej alla allergiker!
Vi är fem elever som vill utveckla en matkasse som är anpassad till allergier och specialister. Konsumenter kan kombinera allergier såsom gluten, laktos, ägg till en unik allergi-kasse. Vi behöver göra en marknadsundersökning för att se om det finns efterfrågan.
Svara gärna! Det tar 5 min. Se länk nedan:

https://docs.google.com/forms/d/1yYlhiilxaZ65IAn_mJAoqoTjfqQWO_oBD4VE5f_ssp4/edit

1 december 2018
Yvonne
Användare

Ett dilemma är om man ska anpassa kosten för alla – eller enbart för den som just behöver det speciella…. Funderar på utanförskap men också ekonomi, då specialkosten är dyr, och tidsåtgång.

30 november 2018
Anonym
Okänd användare

Chatt om att leva med multiallergi i familjen Här kan ni läsa vilka frågor och svar som behandlades i tidigare chatt kring multiallergi. https://allergismart.se/chatt/sara-clarstedt-leva-med-multiallergi-i-familjen

28 november 2018
Helen32
Användare

Ja, hur gör man? Tycker det svåraste är när folk bagatelliserar i stil med ”jaha han är lite allergisk”. Jag vill ju att de ska förstå allvaret med min sons allergi samtidigt som jag inte vill avskräcka från lek och att han ska ses som udda. Hur pratar du med andra föräldrar om dina barns allergier?