Sortera...
Öppen

Nötallergi

Frågor om nötallergi. Genomborra tveksamheter. Dela med sig om sina erfarenheter mm. Jag har kategoriserat gruppen som övrigt pga att underrubrikerna var mkt nischade. Och jag vill att den ska vara mer generell.

Öppen

Rosacea och eksem

Här tänker jag att vi som har rosacea och eksem kan utbyta erfarenheter om hur vi tar hand om känslig hud på bästa sätt.

Öppen

Deltagare till forskningsstudier

För att få möjlighet att annonsera efter deltagare till forskningsstudier som syftar till att förbättra tillvaron för de som lider av allergisjukdom krävs etiskt godkännande från EPN, eller rådgivande yttrande om att det ej är nödvändigt. Detta ska skickas till Astma och Allergiförbundets samordnare för vård och forskning, jonas.binnmyr@astmaoallergiforbundet.se. Efter ok från honom kan ni länka här till er studie.

Öppen

Pollenallergi, hur gör ni?

Härligt med vår, välkommet med krokus och snödroppar och allt som kommer därefter. Dock ställer ju pollen till det för så många av oss. I den här gruppen tänker jag att vi delar med oss av erfarenheter och tips för hur man mår som bra som möjligt med/trots pollenallergi.

Öppen

Södergården Åre- Alla medlemmars gård.

Här kan du ställa frågor och diskutera sånt som du tycker eller undrar över när det gäller boendet på Södergården Åre.

Sluten

Arbetsgruppen för framtidens medlemskap

En särskild arbetsgrupp utsedd av förbundsstyrelsen som ska utreda hur förbundet kan öka antalet engagerade medlemmar

Öppen

Ordet är fritt

Har du kanske en fråga som inte hör hemma i något av de andra forumen? Eller ett bra tips/en erfarenhet som du vill dela med dig av. Kanske du läst något spännande som du tror att andra med allergisjukdom kan ha nytta av. Här är det fritt fram att dela!

Öppen

Inkluderande matlagning

I den här gruppen delar vi erfarenheter kring inkluderande matlagning.

Öppen

Träningsbloggar

Jag skulle vilja ha tips på bra bloggar om träning med Astma och Allergi som del av temat.

Öppen

Restaurang- och café-tips

Att äta ute kan vara extra utmanande då man själv eller den man ska ut och äta med har matallergi/överkänslighet mot mat. Här är tanken att vi kan tipsa varandra om bra ställen. Vi kan gärna skapa separata trådar för olika städer.

Öppen

FPIES- matallergi

Önskar utbyta erfarenheter med er som har barn som har eller har haft FPIES.

Öppen

Pälsdjur i samhället

Förekomsten av pälsdjur i samhället ökar. Till glädje för dem som tål och uppskattar dem men bekymmersamt för många av oss andra. Möjlighet till tillgänglighet och delaktighet krymper och relationer av olika slag kan bli komplicerade. I denna grupp kan vi delge varandra erfarenheter inom området, ge tips på hur man bäst löser olika situationer och hur man kan förhålla sig då det inte går att lösa situationen på ett bra sätt.

Öppen

Allergi i förskola och skola

Här bjuder vi varandra på tips, idéer och erfarenheter för att våra barn eller elever ska få en bättre fungerande arbetsmiljö i förskola och skola. Det kan handla om allt från tips gällande kunskap, information, rättigheter, bemötande och anpassningar till strategier om det inte fungerar som det ska.

Öppen

Fralla-Friluftsliv för alla

Tillsammans med Friluftsfrämjandet jobbar Astma- och Allergiförbundet med att få fler barn och ungdomar delaktiga i friluftsliv och diskuterar gärna de utmaningar man ställs inför när man skall vara aktiv utomhus i olika miljöer, årstider och grupper.

Öppen

Kommunikation med omvärlden

När någon blåser rök i ansiktet på en och andningsrören sväller igen är det svårt att hitta rätt formuleringar.

Öppen

Barn med eksem – tips och erfarenheter

Hur underlättar ni för era barn som har eksem? Tanken med gruppen är att hjälpa varandra med tips, allt från att minska kliande till bra materialval på kläder.

Öppen

Tipsgrupp – doftfria produkter

Vill du också försöka vara såpass doftfri som möjligt, för egen eller annans skull? I denna grupp tipsar vi varandra om bra produkter utan tillsatta dofter.

Sluten

Doftöverkänslig – Varit sjuk länge

En grupp för dig som länge levt med att omgivningens väldoft gör dig sjuk. Vi delar erfarenheter och hjälper varandra att hitta strategier för att lättare kunna delta i samhället.

Sluten

Doftöverkänslig – Nyss blivit sjuk

En grupp för dig som på senare tid upptäckt att du blir sjuk av parfymerade produkter, rengöringsmedel eller andra retande kemikalier. Kanske har du nyss fått diagnos Astma eller Sensorisk hyperreaktivitet, SHR.

Sluten

Forskningspartner /brukarmedverkan

För dig som är utbildad forskningspartner (av Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond) och vill utbyta erfarenheter.

Sluten

Föräldraresurserna

Det här är en diskussionsgrupp för föräldraresurserna som ska starta lokala föräldragrupper runt om i landet som en del av Astma och Allergiförbundets Familjestödsprojekt.

Sluten

Föreningsforumet

För dig som är föreningsaktiv inom Astma- och Allergiförbundet. Ett forum där ni kan utbyta erfarenheter, ställa frågor och tipsa varandra samt ta del av tips som rör aktiviteter eller annat föreningsarbete.

Öppen

Skippa Piggelinen – barnkalas för alla

Kalas ska såklart kännas festliga för alla deltagare. Allergier, ditt barns eller gästers, kan innebära extra utmaning. Här är tanken att samla tips och recept att använda vid barnkalas, eller andra festliga tillfällen, så att alla gäster känner sig inkluderade.