Här kan du ta del av och delta i grupper för erfarenhetsutbyte. Du är välkommen att starta egna grupper utifrån ditt intresse.
Diskussion om nytta med luftrenare
Med ett barn med extremt många födoämnesallergier, framförallt mot dom vanligaste livsmedel i det svenska köket, ställs det en del krav på uppfinningsrikedom. Jag som moderator driver bloggen MatSara (www.matsara.se) med recept och tips för dig med allergi mot mjölk, ägg, spannmål, fisk, potatis, tapioka, soja och mycket mer. Det finns fortfarande oerhört mycket gott och näringsrikt att äta. Här kan både jag och andra tipsa och hjälpa till med ”mat utan allt” och även se över recept på sk. baskost https://matsara.se/vad-ar-baskost/
Att leva med multiallergi är inte alltid så enkelt. Det ställer en hel del press både på vardagen, relationer och på förhållningssätt om livet i stort. Vi måste både avstå mycket av det som är självklara delar av vardagen för andra och vi måste ha ett risktänk och tänka anpassningar mest hela tiden. Man får ofta anstränga sig både för sitt och sina barns rättigheter och inte minst för att lyckas ge barnen en så ”vanlig” vardag som möjligt. Så, hur gör man?
För oss som vill ha en arbetsplats som är:
Vårdnätverkets informationskanal
.
Hårprodukter för personer med parfym allergi och parabener
Frågor om nötallergi. Genomborra tveksamheter. Dela med sig om sina erfarenheter mm. Jag har kategoriserat gruppen som övrigt pga att underrubrikerna var mkt nischade. Och jag vill att den ska vara mer generell.
För att få möjlighet att annonsera efter deltagare till forskningsstudier som syftar till att förbättra tillvaron för de som lider av allergisjukdom krävs etiskt godkännande från EPN, eller rådgivande yttrande om att det ej är nödvändigt. Detta ska skickas till Astma och Allergiförbundets samordnare för vård och forskning, jonas.binnmyr@astmaoallergiforbundet.se. Efter ok från honom kan ni länka här till er studie.
En särskild arbetsgrupp utsedd av förbundsstyrelsen som ska utreda hur förbundet kan öka antalet engagerade medlemmar
I den här gruppen delar vi erfarenheter kring inkluderande matlagning.
Att äta ute kan vara extra utmanande då man själv eller den man ska ut och äta med har matallergi/överkänslighet mot mat. Här är tanken att vi kan tipsa varandra om bra ställen. Vi kan gärna skapa separata trådar för olika städer.
Här bjuder vi varandra på tips, idéer och erfarenheter för att våra barn eller elever ska få en bättre fungerande arbetsmiljö i förskola och skola. Det kan handla om allt från tips gällande kunskap, information, rättigheter, bemötande och anpassningar till strategier om det inte fungerar som det ska.
Tillsammans med Friluftsfrämjandet jobbar Astma- och Allergiförbundet med att få fler barn och ungdomar delaktiga i friluftsliv och diskuterar gärna de utmaningar man ställs inför när man skall vara aktiv utomhus i olika miljöer, årstider och grupper.
Hur underlättar ni för era barn som har eksem? Tanken med gruppen är att hjälpa varandra med tips, allt från att minska kliande till bra materialval på kläder.
Vill du också försöka vara såpass doftfri som möjligt, för egen eller annans skull? I denna grupp tipsar vi varandra om bra produkter utan tillsatta dofter.
tom
För dig som är föreningsaktiv inom Astma- och Allergiförbundet. Ett forum där ni kan utbyta erfarenheter, ställa frågor och tipsa varandra samt ta del av tips som rör aktiviteter eller annat föreningsarbete.
Kalas ska såklart kännas festliga för alla deltagare. Allergier, ditt barns eller gästers, kan innebära extra utmaning. Här är tanken att samla tips och recept att använda vid barnkalas, eller andra festliga tillfällen, så att alla gäster känner sig inkluderade.
Senaste kommenterade
Luftrenare3
Mat utan allt7
Livet med multiallergi4