Nyheter

Här hittar du information, exempelvis artiklar och forskningsrapporter, från intressanta och kvalitetsgranskade källor.

Sortera...
Allergia - 23 november 2020

Delade meningar om astma som riskfaktor för covid

Smittspridningen av covid-19 ökar igen, och därmed också diskussionerna om vilka personer som löper större risk att utveckla svår sjukdom om de drabbas av covid-19. The post Delade meningar om astma som riskfaktor för covid appeared first on Allergia.
Astma
Astma- och Allergiförbundet - 19 november 2020

Pappor inte lika delaktiga i barns vårdbesök

Inlägget Pappor inte lika delaktiga i barns vårdbesök dök först upp på Astma- och Allergiförbundet.
Astma
Barn/ungdom
Allergia - 19 november 2020

Brister i övergången behöver åtgärdas

Att gå från barn- till vuxensjukvård kan vara problematiskt. Men om den unga patienten är delaktig, vet vad som väntar och förväntas går övergången ofta bättre. Bytet behöver individanpassas, visar en rapport från Vårdanalys. The post Brister i övergången behöver åtgärdas appeared first on Allergia.
Barn/ungdom
Allergia - 19 november 2020

– Det blev bra när allt landat

För Hanna Nielsen var den första tiden på vuxenavdelningen turbulent. Sedan blev det riktigt bra. Även om hennes astma försämrats är den ändå mer stabil och antalet besök på akuten färre. The post – Det blev bra när allt landat appeared first on Allergia.
Astma
Allergia - 19 november 2020

– Mer täckning ger ett mindre naturligt resultat

Christine Frenning var en av deltagarna i panelen som testade foundation. Så här tänker hon när det gäller känslig hud och makeup. The post – Mer täckning ger ett mindre naturligt resultat appeared first on Allergia.
Allergia - 19 november 2020

Tre foundations för känslig hud

Torr, känslig, eksembenägen hud och foundation kan vara en svår ekvation. En testpanel har för Allergias räkning fått prova tre olika märken. Alla tre är parfymfria, marknadsförs som hypoallergena eller uppges passa för känslig hud. En är en flytande kräm, en i kompaktpuderform och en i lös mineralpuderform. The post Tre foundations för känslig hud appeared first on Allergia.
Doftöverkänslighet
Eksem
Allergia - 19 november 2020

Nytt läkemedel ändrade Matildas liv

Matilda Bengtsson har i hela sitt liv plågats av svåra eksem. Tack vare ett nytt läkemedel har livet vänt. – Nu har vi en glad tjej här hemma som sover hela nätterna, säger mamma Malin. 
 The post Nytt läkemedel ändrade Matildas liv appeared first on Allergia.
Eksem
Allergia - 19 november 2020

Skinfo hjälper dig förstå ämnen i hudvård och kosmetika

Skinfo är först i Sverige med att samla vetenskapsgenererad information om över 30 000 ingredienser i hudvård och kosmetika. En tjänst där du snabbt kan ta reda på om en produkt innehåller något ämne som din hud inte tål.  The post Skinfo hjälper dig förstå ämnen i hudvård och kosmetika appeared first on Allergia.
Allergia - 19 november 2020

– Högskolan ska vara trygg och tillgänglig

Från och med terminsstarten för drygt ett år sedan är Högskolan i Gävle ett nöt- och jordnötsfritt lärosäte. En av dem som var med och genomdrev beslutet var Maria Strand. The post – Högskolan ska vara trygg och tillgänglig appeared first on Allergia.
Allergia - 19 november 2020

Märket som gör det lätt att hitta rätt

Nu har det blivit dags att ställa om ögonen och lära dig känna igen en ny logotyp när du letar efter allergivänliga varor. Asthma Allergy Nordic heter den nya märkningen som är densamma i Sverige, Danmark och Norge. The post Märket som gör det lätt att hitta rätt appeared first on Allergia.