Sortera...
Astma- och Allergiförbundet - 16 augusti 2018

Podcast om doftöverkänslighet

I detta avsnitt diskuteras doftöverkänslighet med Hanna Vihavainen, fondsekreterare på Astma- och Allergiförbundet. Framtaget av Apoteket Hjärtat.
Doftöverkänslighet
Astma- och Allergiförbundet - 14 augusti 2018

Youtubeklipp - Hur och när använda en adrenalinpenna?

Se Matilda Wärnelid, allergisjuksköterska vid Sachsska Barn- och Ungdomssjukhuset, ta en adrenalinpenna samt hör om när den ska tas.
Vård
Astma- och Allergiförbundet - 13 augusti 2018

Youtube-klipp - Vem ska ha en adrenalinpenna?

Caroline Nilsson, barnallergiläkare vid Sachsska Barn- och ungdomssjukhuset och forskare KI, berättar om vilka riktlinjer som gäller.
Anafylaxi
Vård
Astma- och Allergiförbundet - 9 augusti 2018

Elevhälsoportalen

På Elevhälsoportalen finns information och verktyg för skolor med syfte att öka kunskaper kring hur allergier kan förebyggas och hanteras.
Barn/ungdom
9 augusti 2018

Bli medlem i Unga Allergiker

För dig som är mellan 6 och 29 år. Som medlem kan du träffa nya vänner med liknande erfarenheter, vara med på läger, konferenser och medlemsträffar, mm. Ingen kostnad för medlemskap.
Barn/ungdom
Astma- och Allergiförbundet - 9 augusti 2018

Tillgänglig skola

Här hittar ni material med syfte att göra skolan mer säker och tillgänglig för elever med astma, allergi, celiaki och intolerans. Framtaget av Unga Allergiker tillsammans med SCUF.
Barn/ungdom
Celiaki
Astma- och Allergiförbundet - 9 augusti 2018

Vilken fråga vill du få svar på?

Vi planerar för höstens expertchattar. Kom gärna med förslag och tankar kring frågor/områden eller experter.
Vetenskap och Hälsa - 8 augusti 2018

Samband mellan blindtarmsinflammation och allergi upptäckt

Barn med allergi har lägre risk att drabbas av att komplicerad blindtarmsinflammation, visar en ny studie. Den ger nya insikter i hur komplicerad blindtarmsinflammation utvecklas och öppnar för utvecklig av nya diagnostiska verktyg.
Allergia - 7 augusti 2018

Varning för spår av nötter i Vienettaglass

Vienettas chokladglass 650 ml kan innehålla spår av hasselnötter vilket inte är deklarerat på förpackningen. Detta kan utgöra en risk för allergiker. The post Varning för spår av nötter i Vienettaglass appeared first on Allergia.
Allergia - 7 augusti 2018

Varning för chipspåsar med fel innehåll

Axfood meddelar att chips med vinägersmak av misstag har packats i påsar för salta chips under en begränsad tid av produktionen. Vinägerchipsen innehåller mjölkprotein, vilket inte framgår av märkningen. The post Varning för chipspåsar med fel innehåll appeared first on Allergia.