Sortera...
Astma- och Allergiförbundet - 18 april 2019

Inget landsting uppfyller behovet av allergivaccination

Inlägget Inget landsting uppfyller behovet av allergivaccination dök först upp på Astma- och Allergiförbundet.
Astma
Allergia - 17 april 2019

Storföretagen satsar på mjölkfri glass

Nu har även storföretagen hoppat på trenden med mjölkfri glass. Flera företag lanserar i år nya mjölk- och sojafria glassar – och möbelföretaget Ikea satsar på mjukglass. The post Storföretagen satsar på mjölkfri glass appeared first on Allergia.
Allergia - 15 april 2019

Antal antikroppar styr behandling mot mjölkallergi

Mjölkallergiska barn med en låg nivå av IgE-antikroppar i blodet har mer nytta av oral immunterapi än barn med höga nivåer. Det konstaterar finska forskare i en ny studie där man följt 296 barn i drygt sex år. The post Antal antikroppar styr behandling mot mjölkallergi appeared first on Allergia.
Barn/ungdom
Allergia - 11 april 2019

Vi söker dig med pälsdjursallergi!

Har du pälsdjursallergi och upplever hinder i vardagliga situationer på grund av detta? Hjälp oss på förbundet genom att bidra med dina erfarenheter genom att göra en intresseanmälan senast 12 april. Vi planerar välja ut max 10 personer med pälsdjursallergi med olika åldrar och kön för djupintervjuer på telefon (sparas anonymiserade, personuppgifter lagras enligt GDPR). […] The post Vi söker dig med pälsdjursallergi! appeared first on Allergia.
Pälsdjursallergi
Astma- och Allergiförbundet - 11 april 2019

Många klädbutiker tillåter sällskapsdjur

Inlägget Många klädbutiker tillåter sällskapsdjur dök först upp på Astma- och Allergiförbundet.
Astma
Allergia - 10 april 2019

Pollensäsong på repeat

Varje vår, när sommaren gör sig avlägset påmind genom ljumma vindar och ljusare dagar, åker jag ett par vändor till Dalarna. Jag utgår från min sedan ett decennium ”nya” hemstad Uppsala och tar allt som oftast tåget norrut. Genom åren har jag dock upptäckt att dessa resor har en rätt så betydande nackdel. The post Pollensäsong på repeat appeared first on Allergia.
Pollenallergi
Allergia - 10 april 2019

Läkarens råd: Fortsätt att ta din medicin

Vid en graviditet startar en enorm mängd processer i kroppen, och det är naturligt att vilja skapa de absolut bästa förutsättningarna för barnet i magen. Många känner sig därför obekväma med att ta mediciner och oroar sig för om läkemedlen kan påverka barnet negativt. The post Läkarens råd: Fortsätt att ta din medicin appeared first on Allergia.
Barn/ungdom
Allergia - 10 april 2019

Astman blev värre under graviditeten

Många upplever graviditeten som en period av minskade allergiska besvär, men för en tredjedel av alla kvinnor innebär den istället ökade problem med astma och allergier. För Andrea Ravandoni märktes det fort att något var annorlunda i kroppen. The post Astman blev värre under graviditeten appeared first on Allergia.
Astma
Allergia - 10 april 2019

Allergidagboken underlättar vård

Med hjälp av appen Allergidagboken kan du hålla koll på rinit och astma. Appen har utvecklats av ett team av världsledande allergikliniker. The post Allergidagboken underlättar vård appeared first on Allergia.
Astma
Rinit
Allergia - 10 april 2019

Emmas resedagbok från Valle Marina

Unga Allergikers styrelse åkte i början av mars till Kanarieöarna för att planera den kommande verksamheten. Med på resan följde generalsekreteraren Emma Grönlund som passade på att skriva en dagbok för Allergias räkning. The post Emmas resedagbok från Valle Marina appeared first on Allergia.
Resa