Nyheter

Här hittar du information, exempelvis artiklar och forskningsrapporter, från intressanta och kvalitetsgranskade källor.

Sortera...
Allergia - 4 juli 2019

1 000 ämnen i kläder kan förbjudas

Över fyra miljoner EU-invånare beräknas vara allergiska mot kemikalier som finns i våra kläder och skor. Nu har Sverige tillsammans med Frankrike föreslagit ett förbud mot över 1 000 allergiframkallande ämnen. The post 1 000 ämnen i kläder kan förbjudas appeared first on Allergia.
Astma- och Allergiförbundet - 1 juli 2019

Äntligen rökfritt utanför krogen. Ett stort steg för folkhälsan

Inlägget Äntligen rökfritt utanför krogen. Ett stort steg för folkhälsan dök först upp på Astma- och Allergiförbundet.
Astma
Allergia - 28 juni 2019

Politiker uppvaktades på astmadagen

Kampanjen #ettskeppkommerlastat (med min astma) genomfördes i samband med internationella astmadagen i maj år tillsammans med Unga Allergiker. The post Politiker uppvaktades på astmadagen appeared first on Allergia.
Astma
Allergia - 28 juni 2019

Kongress 2019

Astma- och Allergiförbundet fortsätter vägen mot Vision 25, den inriktning som slogs fast av kongressen för tre år sedan. Vid årets kongress beslutades om en verksamhetsplan för den kommande perioden som fortsätter att ha kunskap i centrum. The post Kongress 2019 appeared first on Allergia.
Allergia - 27 juni 2019

Rökförbudet borde vara onödigt

I slutet av förra året rådde viss uppståndelse kring ett beslut som vår riksdag – som med tanke på det dåvarande politiska läget inte var eniga om särskilt mycket – var åtminstone någorlunda överens om: rökförbudet. The post Rökförbudet borde vara onödigt appeared first on Allergia.
Allergia - 27 juni 2019

– Människor vill göra skillnad

Svag för politik, styrelser och förändringsarbete. Så beskriver Astma- och Allergiförbundets nya generalsekreterare sig själv på Twitter. Allergia fick en pratstund med Kristina Ljungros för att höra vilken väg hon tycker att förbundet nu ska ta. The post – Människor vill göra skillnad appeared first on Allergia.
Astma- och Allergiförbundet - 27 juni 2019

Astma- och Allergiförbundet i dialog med regeringen

Inlägget Astma- och Allergiförbundet i dialog med regeringen dök först upp på Astma- och Allergiförbundet.
Astma
Allergia - 25 juni 2019

Höga halter sulfiter i vin

Effekt av sötma. Testfakta har låtit analysera innehållet i tio av Systembolagets populäraste vinboxar, både röda och vita, där de bland annat undersökt innehållet av konserveringsmedlen sorbinsyra och svaveldioxid. The post Höga halter sulfiter i vin appeared first on Allergia.
Allergia - 25 juni 2019

Barnvaccinationer är inte en allergirisk

Varför har barn med antroposofisk livsstil färre allergier än barn med traditionell livsstil? En frågeställning har varit om det beror på att antroposofers barn vaccineras senare och i mindre utsträckning än andra barn. Att så inte är fallet, visar en studie från Karolinska Institutet, där man följt utvecklingen av allergier hos barn som inte vaccineras enligt rekommendationerna, och jämfört dessa med barn som följt det nationella vaccinationsprogrammet. The post Barnvaccinationer är inte en allergirisk appeared first on Allergia.
Barn/ungdom
Allergia - 25 juni 2019

Välkommen till Mjölkallergiskolan

I Örebro kan föräldrar och andra anhöriga till barn med mjölkallergi få utbildning i en mjölkallergiskola. Att samla ihop flera föräldrar i en grupp är främst ett sätt att råda bot på långa väntetider till dietist. Konceptet finns på flera platser i Sverige. The post Välkommen till Mjölkallergiskolan appeared first on Allergia.
Barn/ungdom