Nyheter

Här hittar du information, exempelvis artiklar och forskningsrapporter, från intressanta och kvalitetsgranskade källor.

Sortera...
Allergia - 21 februari 2020

Här är pastasorterna utan ägg

Ägg är en av huvudingredienserna i färsk pasta. Men även torkad pasta på durumvete och vatten kan innehålla spår av ägg – och är därför något som äggallergiker kan behöva hålla koll på. Allergia har undersökt vad som gäller för fem stora pastamärken. The post Här är pastasorterna utan ägg appeared first on Allergia.
Läkartidningen - 21 februari 2020

Ge patienter med astma ökad rätt till behandling och uppföljning

Astma, och särskilt svår astma, innebär en hög belastning på hälso- och sjukvården och har stor påverkan på patienternas liv. Trots behandlingsriktlinjer nås sällan behandlingsmålen, och minst hälften av alla patienter har en okontrollerad sjukdom. Det finns därför ett behov av att höja målsättningen och förväntningarna avseende diagnostik, behandling och uppföljning hos denna patientgrupp. Som...
Astma
Astma- och Allergiförbundet - 19 februari 2020

Postkodlotteriet delar ut sju miljoner till Astma- och Allergiförbundet

Inlägget Postkodlotteriet delar ut sju miljoner till Astma- och Allergiförbundet dök först upp på Astma- och Allergiförbundet.
Astma
Allergia - 18 februari 2020

För djurvänner

Det finns många sätt att ägna sig åt ett stort djurintresse även om man är allergisk och inte kan ha en egen hund eller katt. The post För djurvänner appeared first on Allergia.
Astma- och Allergiförbundet - 13 februari 2020

Astma- och Allergiförbundet välkomnar nationella rekommendationer för specialkost

Inlägget Astma- och Allergiförbundet välkomnar nationella rekommendationer för specialkost dök först upp på Astma- och Allergiförbundet.
Astma
Allergia - 12 februari 2020

– Medicineringen är en kamp

Belle kastar inhalatorn och skriker, men det finns inget val, hon måste ta sin medicin. Tack och lov ser hennes föräldrar vilken skillnad den gör. Annars hade det varit olidligt att tvinga dottern att inhalera. The post – Medicineringen är en kamp appeared first on Allergia.
Allergia - 12 februari 2020

Förbered barnet för läkarbesöket

Förbered barnet noga inför ett läkarbesök och var ärlig med vad som ska hända. Men backa och återkom en annan dag om det blir för jobbigt för barnet. The post Förbered barnet för läkarbesöket appeared first on Allergia.
Barn/ungdom
Allergia - 12 februari 2020

Ung författare med eget förlag

Nova Kristensson går sista året på programmet estet-media på Vägga gymnasieskola i Karlshamn. Hennes klass fick i uppgift att starta UF-företag, ett sätt att under ett läsår lära sig starta och driva företag. Nova och hennes kompis Hanna valde att starta ett förlag och ge ut två böcker, en om diabetes och en om allergi. The post Ung författare med eget förlag appeared first on Allergia.
Allergia - 12 februari 2020

2020 – ett år med positiv klang

Ett nytt år och nya möjligheter. Tycker ni som jag, att ”tjugitjugi” på något sätt har en väldigt positiv klang? Lite som fågelkvitter på något sätt. Hoppfullt och glädjande. Kanske en signal om att detta år är året som medför en vändning för den olyckliga trenden gällande allergivården? Något som är säkert är i alla […] The post 2020 – ett år med positiv klang appeared first on Allergia.
Allergia - 12 februari 2020

Tilda matchades med familjens hund

Familjens hundvalp skulle födas när som helst – då visade sig 12-åriga Tilda Björkman vara hundallergisk. Lösningen blev ett särskilt test som hjälpte familjen att hitta en hund som hon tål. The post Tilda matchades med familjens hund appeared first on Allergia.
Pälsdjursallergi